تهران, ميرداماد ، خيابان ظفر ،خیابان فریدافشار، کوچه محیا، پ6

021-26408738  -  021-22229696

info@chistaps.ir

کدپستی : 1919633335​​​​​​​

​کودک آزاری جنسی

معجزه بازی

کارگاه های آموزش خانواده ویژه اولیای دانش آموزان روزهای یکشنبه

13بهمن ماه ، 20 بهمن ماه ، 27 بهمن ماه
ساعت 13:30 الی 15:00
مدرس : دکتر محمد فیض آبادی
در محل دبستان راهیان چیستا
موضوع جلسات : فرزندپروری ؛ نحوه ارتباط با فرزندان 



فواید نوازش، بوسیدن، لمس کردن و در آغوش گرفتن کودکان توسط والدین
پزشكان بر این عقیده اند كودكانی كه در سال اول زندگی خود از كمبود محبت رنج می برند در معرض خطر اختلالات مغزی و مهارت های اجتماعی قرار دارند.كودكان مادران مبتلا به مشكلات ذهنی بیشتر در معرض این خطر قرار دارند چرا كه رابطه این گروه از مادران با فرزندانشان طبیعی نیست در حالی كه نوزادان به تحریك و كنش های اجتماعی نیاز دارند تا توانایی های مغزی آن ها رشد كند. نیاز كودكان به مهر و محبت به اندازه كافی شناخته شده است، اما این شناخت كه عشق و علاقه نه تنها در پختگی عاطفی نقش دارد بلكه ساختار مغز را نیز متاثر می‌كند، یافته جدیدی است .
به هنگامیكه دانشمندان كودكان یتیمی را مورد مطالعه قرار دادند، در مغز آنها ”حفره سیاهی”‌ یافتند . این همان بخش از مغز است كه مسوولیت رشد و تحول در درك احساس و ساخت، عملكرد و هضم عواطف، تجربه زیبایی و لذت، لیاقت و هنر رفتار و برخورد عاقلانه با دیگران را برعهده دارد.
اولین مرحله بیدار و فعال کردن حس لامسه در نوزادان، نوازش و در آغوش گرفتن است. با این عمل به نوزادمان این حس را منتقل می‌کنیم که دوستش داریم و جایش امن است، حسی که حتی خودمان با در آغوش گرفته شدن به آن می‌رسیم.اولین رابطه نوزاد با دنیای خارج از طریق لمس کردن می‌باشد و این حس را نوزاد از طریق پوست و سپس به وسیله دهان تجربه می‌کند.
قرن هاست که مادران از قدرت معجزه آسای نوازش کودکان به منظور قطع گریه آن ها آگاهی دارند. حالا دانشمندان نیز به قدرت این تماس پی برده اند و حتی از آن در درمان بیماری های گوناگون استفاده می کنند در دوران جنینی به دلیل وجود کیسه آبی که در آن قراردارد و به وسیله دیواره بطن مادر، جنین به این احساس آرامش و امنیت دست می‌یابد ولی با تولد، این رابطه فیزیکی از بین می‌رود و اینجاست که نوزاد، نیاز به نوازش پیدا می‌کند تا فقدان رابطه فیزیکی دوران جنینی را جبران کند و والدین با یک برنامه ریزی مناسب بتوانند این خلاء را پر کنند.
قرن هاست که مادران از قدرت معجزه آسای نوازش کودکان به منظور قطع گریه آن ها آگاهی دارند. حالا دانشمندان نیز به قدرت این تماس پی برده اند و حتی از آن در درمان بیماری های گوناگون استفاده می کنند. این لمس و نوازش می تواند از یک دست در دست گرفتن ساده و بغل کردن، تا ماساژهای اختصاصی و حرفه ای باشد. با لمس می توان تب، درد، اضطراب، افسردگی، رفتارهای تهاجمی را مهار کرد، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشید و التیام را سرعت داد. فشار خون و سرعت ضربان قلب را کم و جریان هوا را در ریه بیماران آسمی تنظیم نمود، روانشناسان بر این باورند که نوازش و لمس کردن پوست روند کاهش دمای بدن کودکان بیمار را سرعت می بخشد. بسیاری از کودکان به دلیل بروز برخی ناراحتیهای روحی و نیاز به لمس محبت والدین دچار بیماری و تب می شوند.همه پدرومادرها عاشق فرزندان‌شان هستند. آنها در محبت کردن و نوازش کودک‌شان کوتاهی نمی‌کنند و بیشتر به خاطر دل خودشان است که به بوسیدن و در آغوش گرفتن فرزندشان از نوزادی علاقه‌مندند.

مهارت هاي پاسخ هاي ايجاد كننده اعتمادبنفس
1-روش هاي افزايش اعتماد بنفس
2-پاسخ هاي ايجاد كننده اعتماد بنفس توسط والدين
1-روش هاي افزايش اعتماد بنفس
اگر كودك كاري انجام داد و صدمه اي ديد او را سرزنش نكنيد .
وقتي كودك تصميم دارد كاري انجام دهد كه خطر صدمه جدي وجود ندارد يا عواقب آن بسيار ناچيز است اجازه بدهيد كودك با آن چالش روبرو شود .
وقتي كودك كاري انجام داد و موفق شد به او و كارش بازخورد توجه و واكنش نشان دهيد .
2-پاسخ هاي ايجاد كننده اعتماد بنفس توسط والدين
 باز خورد(بازتاب) رفتاري و احساسي دهيد
درنتيجه ي ايجاد پاسخ هاي ايجاد كننده اعتماد بنفس توسط والدين مفهوم خود ارتقا ميابد و اعتماد بنفس و توانمندي پرورش ميآبد.
قاعده ي كليدي :
پاي در كفش بچه ها نكنيد .
هرگز به جاي كودك كاري را كه خودش ميتواند ، انجام ندهيد .
وقتي پاي در كفش كودك ميكنيد لذت كشف و فرصت احساس توانمندي و كفايت را از او ميرباييد .
وقتي والد كار كودك را انجام ميدهد ، كودك را وابسته ميكند و كودك به اين باور ميرسد كه از پس هيچ كاري بر نميايد .

لطفا پاي در كفش كودكان خود نكنيد​​​​​​​

پاي در كفش كودكان ممنوع!
فقط انتظار داريم بچه ها پا در كفش بزرگترها نكنند؟!